Alkotás közben – Egy nagyon kicsi harcos

Hogyan készül az animációs film? Baráth Endre (endi) neve jól ismert nemzetközi körökben a Blender felhasználók világában. 2009-ben első animációs filmjével II. helyezést ért el a Suzanne Awards nemzetközi versenyen. Cikkünkben ezt a korábbi filmjét is megnézheted, de bekukkanthatsz a következő filmecske készítésének kulisszatitkaiba is.

The Death Grind

Endi második filmjének terveivel az Artistpub portálon találkoztam. Mivel a GRAFit célja többek között, hogy megismertesse az olvasót az animációs filmek készítésének titkaival, jó alkalom belelátni egy ilyen alkotási folyamatba. A megközelítőleg 4 perces filmecskének storyboard-ján (képes forgatókönyvén) megfigyelhetjük az egyes beállításokat, kameramozgásra, szereplőmozgatásra vonatkozó utasításokat, miközben a forgatókönyv képregényszerűen elmeséli a történetet. Természetesen a storyboard nem a nézőnek, hanem a rendezőnek és animátoroknak szól. Mivel az animáció nagyon időigényes folyamat, nagyon feszesen, pontosan kell tervezni a jeleneteken belül a beállításokat.

Egy nagyon kicsi harcos c. film képes forgatókönyvének első verziója

Részletesebb, próbarenderekkel készült képes forgatókönyv:

http://www.etyekfilm.hu/avlw_artistpub/verylittle_storyboard_v02_page1.jpg

http://www.etyekfilm.hu/avlw_artistpub/verylittle_storyboard_v02_page2.jpg

http://www.etyekfilm.hu/avlw_artistpub/verylittle_storyboard_v02_page3.jpg

A forgatókönyv mellett filmtervet, időbeosztást is közöl Endi, amelyet itt tekinthettek meg: http://spreadsheets.google.com/pub?key=tlF4SVziGRsW8riChe3SpHg&gid=4

És végül az Artistpub fórum, ahol belenézhettek a munka alakulásába:

http://artistpub.hu/index.php?p=forum_topic&id=3070

Még egy kép a filmből:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.