Digitális festés: Ecsetre fel!

A digitális eszközök egyfajta bőséggel árasztanak el bennünket. Mikor volt ennyi ecsetünk, krétánk, tollunk így együtt a valóságban? És ha lenne? Akkor is rendszereznénk azokat.

Ebben a leckében ecsetkészleteket hozunk létre, majd akvarell-technikával festegetünk. Közben megismerjük az átrajzolásnak és a referenciaképek elhelyezésének technikáját.

Ezek az akvarell-ecsetek, melyeket jó lenne egy helyre gyűjteni, hogy kényelmesen, keresgélés nélkül dolgozhass velük.

Akvarell

Az akvarell technikáját nagyon nehéz utánozni. Ne várjunk tőlük nedves papíron megfutó hatást. Inkább arra valók, hogy az akvarell által szétterülő, jellegzetes széleket utánozzák.

A Kritában erre szolgálnak a Címkék. 

1) Készíts egy akvarell-ecset készletet!

2) Készíts egy tustoll-készletet!

3) Rétegtechnikával alkoss az alábbihoz hasonló kis szösszenetet! A tollrajz témája lehet hasonló, lényeg, hogy ne görcsölj, nem életed fő művét kell létrehozni, csak egy egyszerű üdvözlőlapot! Dolgozz A6, álló, 300 dpi mérettel!

4) Rétegtechnikával alkoss az alábbihoz hasonló absztrakt akvarellt! A papír textúráját az itt letölthető textúrával utánozzuk egy külön rétegen!

5) Olvasd be ezt a képet, majd a tanár útmutatásai alapján alakíts ki egy vásznat, ahol referenciaképként szerepeljen. Fesd meg akvarellként!

6) Nyisd meg ezt a képet! Az új tus-eszközkészleteddel egy új rétegre készíts belőle tollrajzot, majd kikapcsolva (s néha referenciaként visszakapcsolgatva) akvarellel vagy monokróm diófapáccal fess alá.

Még néhány ötlet, referencia:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.