Digitális festés 01.

Új segédanyagok sorozata jön most, amellyel a pápai refis képzősöket igyekszem tanítgatni a digitális festésre. Az első lecke arról szól, hogyan lehet egy zsebkendőnyi területen szabad kézmozdulatokkal festeni…

Két virtuális mestertől fogjuk tanulni a digitális festészetet. Az egyik Matt Kohr koncept artist, akinek van egy fantasztikus oldala (CTRL+Paint), ahol kiváló pedagógiai érzékkel osztja meg ennek a módszernek a fogásait.

Az alábbi az egyik kulcslecke, melyben bemutatja azt, hogy lehet kiküszöbölni a kis méretű digitális táblák rajzolási paradoxonát — korlátozott helyen szabad kézmozdulatokkal festeni. Kis helyen ugyanis lassabban mozgatod a kezed, emiatt pedig bizonytalanná válnak a vonalaid.

Nos, a módszer lényege, hogy a képre kerülő vonalakat építsd fel szakaszokból, melyeket lendületes vonalakkal rajzolj meg. Ha túlszaladtál, akkor töröld vissza radírral.

Ezt a módszert szépen kombinálhatod a rétegek használatával, s ha ezt megtanultad, akkor a digitális rajzolás-festés alapmódszerét már el is sajátítottad.

 

1) Feladatcsomag.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.