Bézier eszköz (Shift+F6) – Inkscape

Sima egyenes vonalak rajzolásához klikkeljünk a kezdő majd a végpontra, ha íves vonalat szeretnénk létrehozni akkor tartsuk lenyomva az egér bal gombját, abbahagyni dupla kattintással tudjuk a rajzolást. Régebbi vonalhoz hozzáfűzhetünk új vonalat az „a” billentyű lenyomásával. A vonalak által körbezárt területet is ki tudjuk tölteni, vonalak tulajdonságát és esetlegesen a kitöltést, a kitöltés és körvonal panelen állíthatjuk be.

A Toll (Bézier) eszközzel befejezheti az aktuális vonalat:

  • az Enter megnyomásával;
  • a bal egérgombbal duplán kattintva;
  • a Toll eszköz ismételt kiválasztásával;
  • egy másik eszköz kiválasztásával.

Amíg egy útvonal befejezetlen (azaz zöld, az aktuális szakasz pedig vörös), addig objektumként nem létezik a dokumentumban. Ezért ilyenkor a Visszavonás helyett az Esc (az egész útvonal törlése) vagy a Backspace (az utolsó szakasz törlése) billentyűvel lehet érvényteleníteni az útvonalat.

Egy létező útvonalhoz új al-útvonal adható az útvonal kijelölése után, a Shift nyomva tartása mellett tetszőleges helyen kezdve a rajzolást. De ha egyszerűen csak folytatni szeretne egy útvonalat, akkor a Shift nem is kell; elég a kijelölt útvonal egyik horgonyától kezdenie rajzolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.