Anyagtulajdonságok

bence

Ma a szakkörön a Blender anyagtulajdonságaival foglalkoztunk. Megígértem, hogy leírom, honnan és hogyan lehet jó anyagokat letölteni, s azokat mi módon csatolhatjátok a meglevő tárgyaitokhoz.

A színek

szinkor

 

A diffúz (szórt) fényvisszaverődésről beszéltünk. Ha a tárgyra fehér fény esik, azt részben elnyeli, részben visszaveri. Ha citromsárgának látod valakinek a pólóját, akkor a lila színt elnyeli, a sárgát visszaveri. Ha zöldnek, akkor a pirosat elnyeli, a zöldet visszaveri. Ezek a komplementer színek, amiről rajzot tanuló szakkörtársatok tudott. A színkörben egymással szemben vannak a komplementerek.

 

Anyagok hozzárendelése

47038e067aa79

http://matrep.parastudios.de

Erről az oldalról tudsz letölteni .blend fájlokat, melyek tartalmaznak egy-egy anyagot.

Mentsd le, de ne nyisd meg! Jelöld ki saját munkádban, amit szeretnél ellátni ezzel a tulajdonsággal. Válaszd a File > Append parancsot, célozd meg a letöltött állományt. Amikor rákattintasz, kiderül, hogy egy Blender fájl belsejében mappák vannak. Ezek közül válaszd a Material mappát. Ott megtalálod az anyagot. Jelöld ki és nyisd meg. Az alábbi képen látod, hogy a Material panelen melyik legördülő menüből választhatod ki!

materi

Gyakorlásként nézd meg ezeket az oktatóanyagokat! Forrás: http://blendertutorial.hu/


 

 

Posted in 3D

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.