7. osztály: Keresés az Interneten

A böngésző olyan program, amellyel a világhálón (Interneten) található oldalakat (webhelyeket, webszervereket) megnézhetjük vagy letölthetjük saját számítógépünkre. 

A böngésző programok képesek a különböző programozási nyelveken, vagy a Html-kódban megírt oldalakat képekkel, linkekkel, animációkkal, hangokkal együtt megjeleníteni. Alkalmasak fájlok letöltésére (HTTP vagy FTP protokollal), teljes weboldalak, képek elmentésére. Kiegészítésekkel (plugin) képesek kezelni különböző grafikai fejlesztőeszközökkel készített programokat (Flash, Java, stb.)

Manapság sokféle böngésző áll rendelkezősünkre. Használatuk egyszerű. A böngészők többsége a HTML-oldalak megtekintésén kívül több szolgáltatást is tartalmaz.(Kedvencek, Előzmények, Frissítés, Leállítás)

 

Bemutató

Töltsd le és olvasd el a böngészőkről szóló diabemutatót! http://informatika.gtportal.eu/letoltes/internet/Bongeszok.pps

Oldd meg a következő feladatokat!

A böngésző program használata – T1
A böngésző program használata – T2
Böngészők használata – F1
Böngészők használata – F2
Böngészők használata – F3
Böngészők használata – GYF1
Böngészők használata – GYF2
Böngészők használata – GYF3

  1. Nézd meg, hogy az alábbi böngészők közül melyik található meg az iskolai számítógépeden!
  2. Válassz ki a kilenc böngésző közül egyet, ami nincs fenn a gépeden, és nézz utána a Google keresője segítségével! Gyűjts le róla minél több adatot (legalább öt bekezdés szöveget magyarul, legalább öt képet)! A szövegeket helyezd el szövegszerkesztőben, a képeket egy külön mappában a saját neved alatt! 

Keresés

Tanulmányozd az alábbi anyagokat, és próbáld ki a gyakorlatban!

Tematikus keresők
Kulcsszavas keresők
Speciális keresés
Képek keresése
Google találati oldal

 

Házi feladat:

Töltsd le az Apple Safari böngészőjét! http://support.apple.com/kb/DL1531

Készítsetek egy közös diabemutatót a Safari működéséről, lehetőségeiről, érdekességeiről. Nem tilos az Interneten keresni tartalmakat, oktatóanyagokat, videókat! Tilos közvetlenül ezeket bemásolni! Csak a te véleményedre, tapasztalatodra vagyok kíváncsi! 

Fiúk bemutatója.

 Lányok bemutatója!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.