“Pár évvel ezelőtt a székbe szögezett az a beharangozó, amit Kisantal Tibor készített Inkscape – Vektorgrafika mindenkinek című könyvéhez. A videó lendülete magával ragadott, a benne látható rajzok lenyűgöztek. Akartam én is olyan klassz képeket rajzolni.

A könyv csodálatos. Nem az ezermilliomodik Inkscape-tutorial, de nem ám! Nagyon okosan átgondolt, lépésről lépésre felépített, kitartóan végigvitt, a rajzoláshoz számítógép nélkül is ügyetlenek számára is ehető, bátorító, sikerélményt és hozzáértést adó könyvről van szó.

Ebből a könyvből, a benne lévő gyakorlatokból készítettem az ősszel oktatóvideó-sorozatot az FSF.hu Alapítvány támogatásával.

A videók eleinte nagyon kicsiknek (is) szólnak, úgy a felső tagozat elejének, kistiniknek legkorábban. Később persze bonyolódik a helyzet, és a végére – ahogy Kisanti könyvében is – eljutunk gondosan árnyékolt, részletes rajzokig, sőt, weboldaltervig.

A videók közzétételét a januárban elkezdtem, mégpedig a Vektorgrafika Neked Youtube-csatornára, és immáron elég videó van fenn, hogy bejelentsem Nektek is. Heti egy-két-három feltöltést tervezek. Idő lesz, mire mind a 135 oktatóvideó felér, no de legalább hátha lesz időd velem tartani, ahogy az új tananyagok érkeznek.

Sok örömet hozzá!”

Varga Péter

Nagyon rendes Tőled – és teljesen követhető is a videó 🙂 – köszönjük! [Iguru]

Köszönet érte neked, valamint Tibornak a maga munkájáért és amiért téged is megihletett! [hoild]

Nagyon jó videók! Egyből ajánlottam is a 11 éves fiamnak, aki jelenleg Painttel rajzolgat, de biztos vagyok benne, hogy ezen videók alapján kedvet fog kapni az Inkscape-hez. 🙂 [Manki]

Kösz szépen! Egyelőre a videóba még csak belekukkantottam, aztán azt végig sem nézve már ugrottam is neki a könyvnek. Egyelőre a feléig jutottam, de nagyon érdekes. Profin, tömören, igényesen megírt könyv, gazdagon illusztrálva, ötletes példákkal. Az is nagyon érdekes, amit a rajzolásról, rajzolás elsajátításáról ír az egyes életkorokban. Egész kedvet kaptam a témához, annyira jó dolgokat rajzol vele. Ha elfogy a könyv, kivégzem a videókat is. [Raynes]

Megathx. Amúgy okos, érdeklődő gyerekeket is marha nehéz leültetni az egyébként zseniális könyv elé, de videóban hajlandóak végignézni. Köszönöm. [b]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.