SZASZA!

Kedves Olvasó! Kérlek, írd meg a véleményedet kommentben az itt felvetett problémáról, és jelezd, ha tudsz valamilyen segítséget, tanácsot adni!

Szeretnék elindítani egy mozgalmat SZASZA! (SZAbadtsátok fel a SZAkdolgozatokat!) néven. Kérlek, olvasd tovább!

Biztos sokan vagytok, akik egyetemen tanul(ta)tok. Évente iszonyatos mennyiségű szakdolgozat keletkezik. Ezek egy része alibiből, kényszerből — végül is nem adnának diplomát, ha nem csinálnád –, másik fele komoly kutatások, agyalások után.

De mi a sorsa ezeknek az írásoknak? Kettő-három példány készül belőlük, az egyik nálad, a másik az egyetemi könyvtárban porosodik.

Vannak, akiknek nagy örömet jelent, ha más is érdekesnek, értékesnek tartja a munkáját, ha valahol publikálják azokat. Szeretnék létrehozni egy ilyen platformot. A SZASZA-ban nyilvánosságra lehetne hozni szakdolgozatokat, így szélesebb körben is olvashatóak, kutathatóak, letölthetőek lesznek. A szerző jelezné, hogy Creative Commons licenc alatt “közkinccsé” teszi a művét, amivel természetesen az idézési, hivatkozási szabályok nem változnak.

Kérlek, írd meg a véleményedet erről a kezdeményezésről, segíts, hogy milyen formában látnád megvalósíthatónak, és szólj másoknak is, akit érdekelhet ez a téma.

Véleményeket, javaslatokat a kommentben hagyj! Üdv, Kisanti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.