Szabad Szoftver Konferencia

Az FSF.hu Alapítvány 2018-ban újra megrendezi a Szabad Szoftver Konferenciát és Kiállítást Budapesten. A konferencia Budapesten, az ELTE Lágymányosi Campusának Északi tömbjében, reggel fél tíztől délután ötig tart. Négy szekcióban párhuzamosan zajlanak a szakmai előadások, ezekkel párhuzamosan a helyszínen szabad szoftverekkel és szabad kultúrával kapcsolatos kiállítás lesz. Reményeink szerint minden látogató talál őt érdeklő előadásokat, vagy más érdekes elfoglaltságot.

A konferencián én is előadóként szereplek: Grafika szabad szoftverekkel.

Négy éve tanítok számítógépes grafikát a Pápai Református Kollégium művészeti szakgimnáziumában. Mivel drága szoftverbérletet nem tudtunk fizetni, egész tevékenységünket szabad szoftverekkel fedjük le. Vektorgrafikát Inkscape-pel, képszerkesztést GIMP-pel, kiadványszerkesztést Scribus-szal, animációt Blenderrel, digitális festészetet Krita-val.
Ennek tapasztalatairól szeretnék beszélni az előadásban, illetve arról, hogyan és hogyan nem érdemes használni ezeket a szoftvereket az oktatásban.

Jelentkezés, regisztráció: http://konf.fsf.hu

One thought on “Szabad Szoftver Konferencia

 1. Kedves Tibor, Tisztelt tanár úr!

  Több okból is írok neked!

  Egyrészt, hogy elmondjam neked mennyire örülök, hogy ismét találkoztunk a konferencián, és jól esett a kedvességed és a segítséged, nagyon szépen köszönöm!

  Másrészt szeretnék neked gratulálni, mert Te lettél a konferencia legjobb értékelést elért előadója!

  Kérlek szépen, ha megkapod ezt az üzenetet és időd engedi, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot a hozzászólásban megadott E-Mail címen!

  Baráti üdvözlettel, kívánok neked kellemes Pünkösdi pihenést!

  U.i.: Mikor érsz rá hogy menjünk együtt “dombot futni”? 🙂 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.