Egy kiállítás képei

Közös kiállításunkon Kisantal Krisztina fafestményei, akvarelljei, olajfestményei; Bencsik Péter olajfestményei és jómagam tervezőgrafikai munkái kaptak helyet. Júlis 10-én Szabó J. Róbert lelkészünk nyitotta meg a kiállítást a Litéri Református Egyházközség gyülekezeti termében. 14-én megtelt a terem, egy beszélgetés volt velünk. Az alábbi cikkben ennek az eseménynek a köszöntőjét olvashatjátok, képeket láthattok a kiállításról, és Márton Gergő barátom videóriportját velünk. Köszönet minden kedves vendégünknek, aki megtisztelt bennünket jelenlétével. Nagyon boldogok vagyunk, hogy eljöttek/eljöttetek!

Tisztelt Megjelentek! Kedves Vendégek!

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy megnyithatom a XVI. Mogyorósi Napok rendezvény sorozatot. Kívánom Önöknek, hogy az elkövetkezendő három nap alatt mindenki találja meg a számára leginkább örömet és kikapcsolódást jelentő programot, eseményt. Meg is érkeztünk programsorozatunk első állomásához.

Talán még soha nem volt ilyen kiállítás Litéren ahol a képzőművészeten belül ennyiféle irányzat képviselői mutatják be alkotásaikat, akik egy közösségből, a Litéri Református Egyházközség tagjaiból kerültek ki.

Bizonyára egyetértenek velem abban, hogy nem vagyok könnyű helyzetben, hiszen jelen esetben nem egyetlen művészt, vagy valamilyen művészeti cél, illetve irányzatot kell méltatnom, gondolataim kifejteni. Az én szerepem elsősorban ennek a közösségnek a hangsúlyozására összpontosul.

Tisztelt művészetet szerető közönség! Kedves kiállító művészek, Kriszti, Péter és Tibor!

Minden tárlatnak üzenete van. Az egyéni kiállítások esetében a kiállító művész áttekintést nyújt addigi alkotói életpályájáról. Más a helyzet a csoportos kiállításokkal. Ez esetben valamilyen valós, vagy kreált kohéziós erő fogja, de nem minden esetben tartja össze az alkotások koszorúját.

Végiggondolva jelen kiállításunk üzenetét, úgy találtam, hogy ez egy „harmadik típusú találkozás” kategóriába tartozik, hiszen nem egyéni bemutatkozás, de nem is a szokásos értelemben vett csoportos megjelenítés. Ezt a közösséget a hit, Istennel való összetartozás jelenti, hiszen ők valamennyien a Litéri Református Egyházközség tagjai.

[metaslider id=4274]

Bencsik Péter képei

Tisztelt Vendégeink!

Mind három alkotónk a kapott talentumot jól használja fel. A kapott képességgel tudnak élni és alkotásaik által érték árad szét most közöttünk: kedvesség, jóindulat, nagylelkűség, lelki érzékenység. A művészek számára egyedüli cél az lehet, hogy lelkük rezdüléseinek hullámhosszát úgy hangolják alkotásaikban, hogy az rezonáljon a befogadók lelki állapotával. Természetesen mindenkivel nem tudják megtalálni a közös lelki pályákat, de egy bizonyos, hogy a most bemutatásra kerülő alkotói sokféleség, a közös harmónia végtelen variációját teszi lehetővé.

Biztos vagyok benne, hogy az alkotás előtt szemlélődve, bekövetkezik a csoda, amely csak az ember adománya: a művész lelkének sugárzása utat talál az Önök lelkéhez.    Bencze Éva körjegyző

Márton Gergő operatőr barátom riportja

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.