Az Inkscape könyvről

Az FSF.hu Alapítvány támogatásával az Inkscape szabad vektoros rajzoló programról egy mindenki számára szabadon hozzáférhető, CC BY-SA licenc alatt jelent meg Kisantal Tibor több mint 400 oldalas munkája. A PDF könyv egy külön erre a célra létrehozott inkscape.hu új oldalról tölthető le, valamint a hozzátartozó példagyűjtemény. Az oldalon még itt-ott a honlapmotor angol szövegrészei belerondítanak az egységes egészbe, nyilván ez változni fog, ahogyan később folyamatosan bővül majd új információkkal is. A könyv viszont pont olyan, amilyennek egy ilyen témával foglalkozónak lennie kell. Átlátható, könnyen navigálható, érthető nyelvezettel. Átütő belőle a professzionalizmus és sok pedagógiai tapasztalat. Erre röviden, annyit lehetne mondani: – le a kalappal.

A legtöbb informatikai könyv azon szokott elbukni, hogy a gyors fejlődés következtében már a megjelenés idejében elavultnak számít, ebben viszont rendhagyó módon az általános érvényű dolgok is előtérbe kerülnek. A szerzőben van valami mágikus tudatalatti érzés, amitől egy, a témában jártasabb olvasójában nem a tegnapelőtti történések ugranak be elsőre. Megjelenését szakmai oldalról is pozitív visszajelzések övezték, melyekből néhány felkerült a könyv weboldalára.

A szerző nem titkolt célja, hogy az Inkscape előtérbe kerülhessen az iskolai informatika- vagy rajzoktatásban, mert nem csak egy rajz technikai megvalósítására alkalmas, hanem a problémamegoldó-készséget is hatékonyan fejleszti.

http://intermatrix.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.