7. osztály: Táblázatkezelés – képletek, függvények

Kedves hetedikesek! Ezen az órán csoportban dolgoztok. Tehát nem tilos, sőt javasolt a közös, egymást segítő, támogató, ugyanakkor csendes munka! Munkátokhoz egy mérőszalagra is szükségetek lesz, amit a tanártól kaptok.

1) Készíts névsort a csoportotokról. A nevek ABC-rendben jelenjenek meg. Mindenkinél tartsd nyilván a születési idejét és a testmagasságát! A táblázatnak legyen értelmezhető fejléce. Formázd a táblázatot! Mentsd el a Dokumentumok\Saját neved alatt\TABLAZATOK mappába\sajat_nevem_nevsor.xlsx néven!

2) Az így mentett táblázat első munkalapját (alsó fülecskék) nevezd el “adatok”-nak. A második munkalapot “világszám”-nak. Másold át az adatok táblázatot a világszám munkalapra is. Képzeld el, hogy egy világhírű artistacsapat  tagjai vagytok. Világszámotok lényege, hogy egymás vállára álltok, mindenki, az egész csapat. Határozzátok meg a sorrendet, aki alulra kerül (szerintem Bölény) az a táblázat alján legyen. Újra kell-e mérni a csapatot? Ha igen, tegyétek meg és jegyezzétek le a táblázatba az adatokat! Ments! Zárd be a mentett dokumentumot!

3) A következő feladatok előtt oldd meg a webes tananyagokat! Felhívom a figyelmedet, hogy nem átfutni, hanem végigtanulmányozni, és az Excelben kipróbálni kell!

Első lecke: http://office.microsoft.com/hu-hu/training/attekintes-RZ010076674.aspx?section=1

Második lecke: http://office.microsoft.com/hu-hu/training/attekintes-RZ010074593.aspx?section=1

4) Nyisd meg a sajat_nevem_nevsor.xlsx korábban mentett munkafüzetet!

5) Számold ki az adatok munkalapon SZUM függvény segítségével, ha az udvaron egymás után feküdnétek, úgy, hogy mindenkinek a talpa az előtte levő fejét érintené, milyen hosszú lenne az élő lánc!

6) Számold ki az ÁTLAG függvénnyel a csoport átlagmagasságát!

7.) Számold ki, a világszám munkalapon, hogy milyen magasan lenne az artistacsoport tetején álló feje!

SZORGALMI (ha van még időtök!):

A harmadik munkalapon, melynek neve legyen nyolcadikos_fiuk, számoljátok ki egyénenként képlet segítségével, ha nyolcadik osztályra mindenkinem a magassága 17%-kal nő, milyen magasak lesztek.

Kérem az állományt, amivel dolgoztál, a kisantal.tibor gmail-es címre a saját leveletőfiókodból csatolva elküldeni! Még ma igyekszem leosztályozni, visszajelezni!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.