Apache helikopter oktatóanyag

helikopiChris Hildenbrand írja grafikai blogjában: “Ez a munka közel áll hozzám. A rajz a Heli Attack 2 és 3 játékokból származik. Ezekben néhány stilizált helikopterrel harcolhatsz. Mivel egyszerű a grafika, kiváló alkalom egy kis gyakorlásra”.

2dgameartforprogrammers.blogspot.com oldalon megjelent oktatóanyagot 7. osztályos tanítványom, Pátkai Tamás fordította.

 

Készítsünk egy egyszerű objektumot vektorokból a könnyű irányíthatóságért és változtatásért. Így szintén lehet készíteni animációt könnyebben és rugalmasabban.

Ez az anyag egy kicsit összetettebb mint az előbbi posztok – de én egy kicsit lelassítottam és egyszerűbb lépésekre és elemekre bontottam. Reménykedem benne,hogy menni fog.

Megjegyzés:
Egy kis előzetes az anyagból.Inkább csak négyzeteket,köröket használtam és deformáltam őket (jobb mintha “kézzel” rajzoltam volna). A teste hasonlít az Apache (Apacs) helikopterre de egy kicsit egyszerűbb megrajzolni vonalakkal mintha négyzeteket kéne variálni később – de egy kicsit több tapasztalatot lehet szerezni ezzel a módszerrel.

oktato1
oktato2
Megjegyzés:
Most van egy  felismerhető helikopter alakzatunk. Megfelelő pillanat, hogy elmentsünk, majd térjünk vissza és alakítsuk át.
A következő lépés, hogy adjuk hozzá részleteket (gépfegyverek, rakéták, aknavetők, stb.) majd adjunk a helikopterhez egy kis fényt és árnyékot.
oktato3
Én csak az alap fényeket és sötét színeket használom  –  ami ebben az esetben fekete és fehér  –  ezzel jobban áttekinthető a helikopter.  Ez lehetővé teszi a a könnyű szín választást  ( zöld szín a csapatunknak vagy vörös az ellenségnek)  anélkül, hogy újra színeznénk.
 
Megjegyzés:
Ha lágyabb árnyékokat és fényeket szeretnénk, használjunk citromsárgát a fényekhez és sötétbarnát vagy lilát az árnyékokhoz.
oktato4
oktato5
Ez a lekicsinyített verzió hasonlít az iphone-os játékunkhoz méreteiben.
Remélem,hogy az összetett helikopter nem ijesztett meg és élvezted az anyagot. A végén ebből a rakás egyszerű alakzatból alkottunk valami nagyot.

Ahogy ígértem, itt az  ingyenesen elérhető kép, amit már hosszú ideje többen is kértek. Használd egészséggel!

 

Download inkscape SVG file in ZIP archive

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.