5. osztály: Windows 7 tippek

Kíváncsi vagyok, hány trükköt ismertél az alábbiak közül…

windows7rc
Fontos funkciók jobb klikkel

1.) Ha egy alkalmazás ikonja felett kicsit elidőzünk az egérrel, láthatjuk az adott program megnyitott ablakainak kicsinyített képét, így könnyen választhatunk közöttük.

2.) a Windows + + és Windows  + – kombinációkkal az Asztalt tudjuk nagyítani.

 

3.) A Windows + Space kombinációval pedig az ablakok bezárása nélkül, azok áttetszővé tételével nézhetünk rá a desktop tartalmára, miközben az ablakok körvonalai megmaradnak.

4.) Ha sok ablakot nyitottunk meg, a Windows+Tab gombokkal térben válogathatunk közöttük.

5.) Ugyanezt síkban az ALT+TAB billentyűkkel tehetjük meg.

6.) A tálca jobb oldalán helyet foglal egy hosszúkás formájú gomb. Ha rákattintunk, az összes ablakot a tálcára küldi, így könnyen visszatérhetünk az Asztalhoz. Ha még egyszer rányomunk, akkor visszaállítja az első kattintás előtti állapotot, tehát azt, amikor még valamennyi ablak nyitva volt. Kattintás helyett használható a Windows+D (mint Desktop) billentyűkombináció is.

7.) Ha egyszerre több ablak van nyitva, de csak az egyikre szeretnénk koncentrálni, könnyen elkalandozhat figyelmünk. Erre fejlesztették ki a Shake-et. Egyszerűen csak megrázzuk a kívánt alkalmazás ablakát (pontosabban mondva: megragadjuk (grab) az egérrel az alkalmazás ablakának főcímsorát, és megrázva (& shake)) láss csodát, az összes többi ablak lekerül a tálcára. Az ablak újbóli megrázásával visszatérhetünk az előző állapotba.

8.) A Snap segítségével könnyen átméretezhetjük az alkalmazásokat. Ha egy alkalmazás ablakát a képernyő tetejéhez húzunk, akkor az ablak teljes méretre vált. (Az egérmutatónak érintenie kell a képernyő tetejét!) Ha bal oldalra, akkor az alkalmazás ablaka a képernyő bal oldali felét fogja kitölteni, jobb oldalra hasonlóan működik. Ez elsősorban akkor lehet hasznos, ha egyszerre szeretnénk két dokumentumot, vagy weboldalt nézni. Természetesen itt is használhatóak a gyorsbillentyűk (Windows + nyilak – bal, jobb, fel, le).

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.